tiistai 7. toukokuuta 2013


Ajoleiri Saarenmaalla 2-5.5

Oltiin Daytona motorsportin väen kanssa treenaamassa ja pitämässä samalla vähän lomareissua saarenmaalla heti vapun jälkeen.
Meitä kuskeja reissussa oli kymmenkunta tietysti kaikilla pyöränä TM mitä Daytona tuo maahan.

Ensimmäisenä päivänä oltiin ajamassa Saarenmaan eteläpäässä vanhalla soramontulla, johon oli tehty crossirata joka oli todella löysää hiekkaa millaista ei suomessa kauheasti ole. Ajo sujui todella hyvin ja sai paljon hyviä vinkkejä ajamiseen ja tekniikan hiomiseen Salosen veljeksiltä ja Pohjamon Peteltä.

Toisena ajopäivänä oltiin sitten pohjoisemmassa vanhalla sotilas alueella joka oli maastoltaan taas aivan erilaista, se oli  aivan kivikovaa crossirataa. Yhdistettiin siihen crossirataan pieni enduro polku lisäksi. En tykännyt siitä pätkästä niin paljon kun edellisen päivän, mutta kivaa oli sekin. Se oli hyvää harjoitusta kovalla alustalla ajamiseen. Siellä ajeltiin vanhojen bunkkereiden yli ja kaikkea muuta hienoa. Pojat kyllä neuvoivat taas paljon kuinka sellaista pitää ajaa ja kelloteltiin kierros aikojakin päivän mittaan.

Se viikonloppu oli kyllä todella onnistunut kaikin puolin ja kivaa oli.

Suuret kiitokset matkan johtajalle Petelle. 

parola cross country 28.4

Cross country on kilpailuna todella hieno se on motocrossin ja enduron sekoitus. Siinä ajetaan kaksi tuntia putkeen samaa rataa joka on yleensä ollut noin kymmenen - neljätoista minuuttia pitkä. Kisassa eniten kierroksia ajanut voittaa.

Aamulla ei ollut kisapaikalle mikään kiire, koska matkaan ei mene kun puolisen tuntia ja startti oli vasta puoli neljän maissa.
Meidän lähdössä oli noin 200 pyörää jotka syöksyvät samaan aikaan samaan mutkaan, joten ensimmäiset mutkat mentiin todella hiljaa koska jouduin lähtemään toiseksi viimeisestä rivistä kisaan. Lähtö ei ollut sen myötä paras mahdollinen joten matka on pitkä kärki taistoon.

 Kierroksen puolessa välissä kärkipään kuskit jäivät yhteen ojaan kiinni ja hirveä sumahan siihen syntyi, onneksi olin hereillä ja etsin paikan mistä pääsee ohitse ja pääsihän sieltä jotenka sain nostettua sijoitusta aika roimasti. Reitti oli todella hieno ja riittävän leveä oikeastaan koko ajan. Vanhan lentokentän pääty oli kyllä tosi pahaa kuravelliä niin kastui ja kuraantuihan siellä mutta se kuuluu lajiin.

Sain ajettua kyllä tosi ehjän kilpailun ei tullut kaatuiltua ja muutenkaan hölmöiltyä, niin kantoihan se hedelmää ja olin b luokan kuudes jossa mukana oli reilu sata pyörää. Koko kilpailussa sijoituin sijalle 38 jotenka voi olla ihan tyytyväinen siihen kisaan. :)